
کدام چهره های معروف ایرانی متولد 14 تیر هستند؟
آکاایران: امروز 14 تیر ماه 1401 مصادف با تاريخ تولد يا تاريخ درگذشت برخي از هنرمندان,بازيگران، بازیکنان و خيلي از چهره هاي مشهور ايراني مي باشد.چهره های سرشناسی چون عباس کیارستمی،حامد کمیلی،محمد اصفهانی،علی عمرانی و خیلی دیگر از چهره های مشهور عزیز کشورمان.
در ادامه این مقاله به معرفی این اشخاص میپردازیم. با ما همراه باشید.
اين چهره هاي مشهور ايراني 14 تیرماه متولد شده اند
حامد کمیلی
سیّد حامد کمیلی (زادهٔ ۱۴ تیر ۱۳۶۱) بازیگر ایرانی است. کمیلی بازیگری در سینما را با فیلم تردید (۱۳۸۷) آغاز کرد. تردید ساخته کریم مسیحی موفق به کسب سیمرغ بلورین بهترین فیلم سال جشنواره فیلم فجر شد.
سیّد حامد کمیلی در ۱۴ تیر سال ۱۳۶۱ در اصفهان به دنیا آمد. وی دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، کاردانی کامپیوتر و دارای ۱۰ سال فعالیت تئاتر است. کارش را با تئاتر در اصفهان شروع کرد و آن را در تهران ادامه داد. در رشتهٔ تئاتر از شاگردان فریدون خسروی و گلاب آدینه بودهاست. او برندهٔ جایزهٔ بهترین بازیگر از جشنوارهٔ تئاتر فجر است، که جایزهاش را از دست علی نصیریان دریافت نمودهاست. کمیلی پیانو و تار نیز مینوازد. وی میگوید: حامد بهداد در زندگی هنری او تأثیر فراوانی داشته و امیدوار است که بتواند با توجّه به تأثیراتی که از او میگیرد در بازیگری سینما به شیوهای اختصاصی و تازه دست یابد. بازی او در فیلم پایاننامه که در آنچه که برخی آن را تحریف وقایع انتخابات ۱۳۸۸ مینامند، مورد انتقاد طیفی از جامعهٔ ایرانی قرار گرفت.
محمد اصفهانی
محمدمهدی واعظی اصفهانی معروف به محمد اصفهانی (زادهٔ ۱۴ تیر ۱۳۴۵ در تهران)،خواننده و آهنگساز پاپ و سنتی ایرانی و دارای گواهینامه درجه یک هنری در رشته خوانندگی موسیقی سنتی ایرانی است.
او از خانوادهای اصالتاً اصفهانی در تهران به دنیا آمد. محمد اصفهانی از دانشگاه علوم پزشکی ایران به سال ۱۳۷۶ فارغالتحصیل شد. او با بهرهمندی از مکتب محمدرضا شجریان و علی جهاندار موسیقی ایرانی آموخت. اصفهانی ابتدا با اجرای آثاری روی اشعار شعرای معاصر مانند فریدون مشیری و همچنین اجرای تیتراژ سریال، پا به عرصه خوانندگی گذاشت.
علی عمرانی
سید علی عمرانی (زادهٔ ۱۴ تیر ۱۳۳۹) بازیگر تئاتر و تلویزیون سینما و گویندهٔ رادیوی اهل شهرستان بهشهر ایران است.
پدر وی سید ولیالله عُمرانی پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون و نوازنده سازهای نی و سنتور بود. او بیش از ۳۰ سال در عرصه رادیو فعالیت داشته و از باتجربهترینهای عرصه نمایش و حتی تلویزیون است. علی عمرانی در ۳۰ شهریور ۱۳۹۲ از رادیو استعفاء داد. وی برادر محمد و رضا عمرانی است .
عباس کیارستمی
عبّاس کیارستمی (۱ تیر ۱۳۱۹ – ۱۴ تیر ۱۳۹۵) کارگردان، فیلمنامهنویس، تدوینگر، عکاس، تهیهکننده، گرافیست، کارگردان هنری، نویسنده و نقاش ایرانی بود.
کیارستمی به عنوان یکی از تاثیرگذارترین سینماگران جهان نیز شناخته میشود.کیارستمی سابقه حضور در جشنوارههای معتبر بینالمللی را داشته که از بین آنها میتوان به چهار دوره داوری در جشنواره بینالمللی فیلم کن در سال ۱۹۹۳، ۲۰۰۲، ۲۰۰۵ و ۲۰۱۴ اشاره کرد و از این رو در میان هنرمندان ایرانی پیشتاز است.
کیارستمی از سال ۱۹۷۰ میلادی در کارِ سینما شروع به فعالیت کرد و بیش از ۴۰ فیلم سینمایی، کوتاه و مستند ساخت. از مهمترین کارهایش میتوان به: سهگانه کوکر، کلوزآپ (۱۹۹۰)، طعم گیلاس (۱۹۹۷)، و باد ما را خواهد برد (۱۹۹۹) اشاره کرد. او در دوره پایانی کارش به فیلمسازی بیرون از ایران روی آورد که حاصلش فیلمهایی مانند کپی برابر اصل (۲۰۱۰) و مثل یک عاشق (۲۰۱۲) بود.
کیارستمی علاوه بر سینما در کارهای دیگر هنری از جمله شعر، عکاسی، چیدمان، موسیقی، طراحی گرافیک، طراحی و نقاشی نیز فعال بود. او را باید در زمرهٔ سینماگران موسوم به موج نوی سینما در ایران و همتای سهراب شهیدثالث و پرویز کیمیاوی بهشمار آورد. سادگی، استفاده از کودکان به عنوان نقش اول و قهرمان داستان، سبک مستندگونه، بهرهگیری از فضاهای روستایی، حذف کارگردان، شاعرانگی و نیز مکالمهٔ شخصیتها در سواری برخی از ویژگیهای فیلمهای کیارستمی است.
کیارستمی برنده چندین جایزهٔ بزرگ سینمایی است. وی پنج بار نامزد جایزه نخل طلای جشنواره فیلم کن شد و در سال ۱۹۹۷ در پنجاهمین دورهٔ جشنواره فیلم کن برای فیلم طعم گیلاس این جایزه را گرفت. وی در جشنوارههای متعدد معتبر فیلم جهان به عنوان داور حضور داشتهاست. وی همچنین با دریافت ۳۲ دستآورد شخصی، پرافتخارترین هنرمند ایران بهشمار میرود.